Hva skal jeg gjøre hvis jeg har mottatt feil eller defekt produkt?

Vi vil at alle våre kundene skal motta varer kun av topp kvalitet, så hvis du tror det er noen feil med varen du har mottatt, kan du gi oss beskjed innen 14 dager etter at du har mottatt den ved å kontakte vår kundesenter på info@linhjem.com. Hvis en slik situasjon oppstår må du ha nummeret på bestillingen din, et bilde som viser defekt av varen eller at du har fått feil vare, andre detaljer som gjelder bestillingen, og vi vil prøve å finne en løsning for deg. I tilfelle av feil eller defekt vare dekkes returforsendelse av oss.

Når får jeg pengene tilbake etter at jeg har returnert et produkt?

Når vi mottar den returnerte varen, sjekker vi om den ikke har blitt brukt eller skadet. Varen må være i sin opprinnelig tilstand, inkludert merkelapper og etiketter. Hvis den oppfyller våre standarder, vil refusjon bli utbetalt innen 10 dager etter mottak av den returnerte varen. Varene er ditt ansvar til de kommer til vårt lager. Forsikre deg om at du pakker retur varen for å ikke skade varene. Vi er ikke ansvarlige for varene som kommer til vårt lager med et defekt.

Hvem er ansvarlig for fraktkostnader?


Du kan returnere eller bytte varer innen 14 dager etter mottak. Hvis du returnerer/bytter en vare fordi den var defekt eller feil så dekker vi fraktkostnader. Hvis årsaken til retur/bytte er feil størrelse, eller at du ikke liker den mottatte varen, blir du selv ansvarlig for å dekke fraktkostnader. 
I tilfelle salg av et produkt med utilfredsstillende kvalitet, har kjøperen rett til å:

1) Kreve eliminering av feil gratis(reparasjonsprodukt); 
2) Kreve selgeren gratis erstatning av utilfresstillende kvalitet for tilfredsstillende kvalitet;
3) Kreve at selgeren reduserer prisen tilsvarende;
4) Avslutte kontakten ensidig og be om tilbakebetaling av penger mottatt fra kjøper. 


Kan jeg bytte produkter hvis jeg har valgt feil størrelse?

Ja, det kan du. I så fall dekkes retur og ny frakt av kjøper. Du har 14 dager etter at du har mottatt varen for å få mulighet til å bytte varen. Retur & Bytte kontrakter:
Vennligst ta kontakt for mer informasjon om retur / bytte på:
info@linhjem.com
Adresse for retur- / byttesendinger (kun akseptert med returskjema):
AB “Siulas”
Astravas 17
Birzai, LT - 41190
Litauen

oeko-tex logo
cross-circle